AUTOROPA RACING DAYS 2016

FERRONI | september 2016

 

Med en invitation i lommen gik turen igen i år mod den lille svenske by Kågeröd, der huser den berømte motorbane Ring Knutstorp. Det er fast tradition, at den spændende motorbane med de mange sving og bakker, danner ramme om ét af årets to udgaver af Autoropa Racing Days. Efterhånden er det også blevet en fast tradition for Ferroni.dk at gæste det imponerende event - Autoropa Racing Days - der må siges at være et af nordens vildeste events. Det er den svenske importør og forhandler af bl.a. Ferrari, McLaren, Bentley og Maserati, der står bag det store event på Ring Knutstorp - og er du til superbiler, så er det uden tvivl en fantastisk oplevelse at gæste den svenske motorbane under dette arrangement.

Autoropa Racing Days er primært et event for Autoropa's store kundekreds af superbil-ejere. Her samles de til hygge og ægte race, på den smukt placerede motorbane. Autoropa har valgt at åbne dette fantastiske event, så alle med passion for de forskellige mærker, har mulighed for at komme helt tæt på de mange biler - og ikke mindst at opleve dem strække ud på banen. 

Årets udgave af Autoropa Racing Days var absolut ingen undtagelse. Både pitt'en og udstillingen var fyldt med den ene fantastiske superbil efter den anden - og der var selvfølgelig masser af skønheder fra Ferrari. Autoropa havde igen i år sørget for, at der var noget af det fineste, smukkeste og mest imponerende fra de eksklusive mærker virksomheden repræsenterer. I udstillingen kunne opleves flere unikke modeller fra Ferrari. Hele to eksemplarer af LaFerrari dannede par side om side - og ved siden af kunne man opleve en potent sort Ferrari F12 TDF. Ferrari 488 Spider og GTB kunne  opleves i et imponerende antal - og i alverdens farver. Afløseren til Ferrari FF - GTC4Lusso havde også fundet vej til årets Autoropa Racing Days og med de nye smukke linjer, tiltrak den sig berettiget meget opmærksomhed.

Dagen igennem indtog både Ferrari, McLaren og enkelte Maserati'er banen og det er altid spændende at se race på RIng Knutstorp. Banen byder på mange komplicerede sving og bakker, der tester både bil og kørerevner. Det er fascinerende at se de mange superbiler på banen, der alle kæmper om at ramme den perfekte linje hele vejen rundt - her er ikke dømt benhård race, men der køres med respekt for hinanden og bilerne. Desværre kostede det en helt ny McLaren livet efter kun 22 sekunder på banen - heldigvis uden personskade, men med en såret stolthed og en McLaren fattigere.

Hvert år præsenterer Autoropa Racing Days noget helt unikt - og i år kunne den hårdtpumpede racer FXX-K indtage Ring Knutstorp. FXX-K var på banen af flere omgange og satte alle andre deltagere på plads - selv McLaren P1 GTR måtte se sig slået på langsiden. Den dygtige kører af FXX-K forstod ligeledes at lave nogle sene nedbremsninger, der skilte fårene fra bukkene.

Det helt store trækplaster i år var en ægte F1 racer, der kom direkte fra Italien - og det var noget, der gik lige i blodet på samtlige gæster. De dygtige italienske F1-teknikere arbejdede dagen igennem på at gøre raceren klar og der blev skruet og udført imponerende mange test. Ferroni.dk var så heldig at komme med i de hellige garager og kunne på tætteste hold følge teknikernes arbejde - og når først en F1 laver motor- og omdrejningstest i en mere eller mindre lukket garage, så skal fingrene begraves dybt i ørerne - wouw. Den imponerende F1'er kunne midt på dagen trille ud på banen og så var der dømt ægte Formel1 midt i den svenske natur. Ring Knutstorp er ikke ligefrem bygget til F1-kørsel, men på langsiden fik F1'eren lov til at strække godt ud og foretage nogle fantastiske gearskift og nedbremsninger. At få lov til at stå ved hegnet ca. 6 meter fra hvor en F1 lukker op for omdrejningerne, kan ikke beskrives. I et øredøvende brøl fløj F1'eren forbi pitt'en og ned af langsiden som et F16 fly i 1 meters højde. Lyden fra den fantastiske F1-racer ramte hver en fiber i kroppen og alle stod tilbage med enten åben mund eller et lammet smil. Efter flere omgange på banen trillede Ferrari F1'eren retur i pitt og blev mødt af et stort bifald fra de tilstedeværende i pitt'en - alle var dybt imponeret. En meget glad kører af F1'eren kunne trække hjelmen og brandhætten af - og her var smilet absolut ikke mindre.

Autoropa Racing Days blev endnu engang en fantastisk oplevelse med masser af lækre biler i både udstilling og på banen dagen igennem. Et stort antal mennesker gæstede i år Autoropa Racing Days og nød de mange superbiler på den smukke sensommer dag. I år kunne Autoropa Racing Days også tilbyde gæster i eksklusive biler en vip-parkering - og her var absolut spændende biler at kigge på. Lamborghini Aventador, Ferrari 599 GTO, Lamborghini Gallardo, Dodge Viper, Ferrari 612 Scagletti, Aston Martin DB9 og mange mange flere. Har du ikke før oplevet Autoropa Racing Days, så snyd ikke dig selv for denne oplevelse og tag den korte tur på kun 1 time fra København og op til Ring Knutstorp i SVerige. Ferroni er helt sikkert at finde på RIng Knutstorp igen i 2017 og vi ser allerede nu frem til endnu en weekend med masser af Ferrari.