AUTOROPA RACING DAYS 2017

FERRONI | september 2017

 

Det er efterhånden blevet en fast tradition for Ferroni.dk at besøge det fantastiske Autoropa Racing Days på Ring Knutstorp i Sverige - og det er samtidig en uofficiel måde, at runde sæsonen af med manér. Autoropa Racing Days er et helt igennem imponerende event, hvor man kan komme helt tæt på de mange fantastiske Ferrari'er - og da Autoropa også forhandler bl.a. McLaren, Maserati og Bentley - så er der ubetinget noget for enhver smag. Hvert år inviterer Autoropa et stort antal kunder og venner af huset til Ring Knutstorp - og igen i år var pitten fyldt til bristepunktet med de vildeste biler - og i Sverige er ALT på nummerplader....! Ingen flexleasing eller prøveplader.

Ferroni.dk var inviteret til arrangementet af Autoropa og vi var selvfølgelig på plads fra tidlig morgen - stadig mens den sidste morgendug perlede af de mange smukke biler. Autoropa havde åbnet for øverste skuffe igen i år og fundet biler, der ville får hårene til at rejse sig på de fleste. Foran Autoropa's store kunde-telt stod den smukkeste sorte LaFerrari ved siden af en brutal sort F12 TDF. I anledningen af Ferrari's 70 års jubilæum havde Autoropa også sørget for et par historiske modeller - den smukke F40 tronede stolt i pitten og fik mange beundringsværdige blikke. Det samme gjaldt den smukke 250, der desværre var gemt lidt af vejen. Som en rå og brutal arvtager, havde FXX-K Nr 23 taget plads ved siden af F40. Den rå FXX-K satte i løbet af dagen nogle vanvittige tider på banen - og langsiden blev tilbagelagt på få sekunder og med et øredøvende vræl fra de benhårde gearskift og høje omdrejninger. FXX-K er ikke legetøj - det er en brutal maskine, der kræver både evner og mod at håndtere.

Den fantastiske bane der udgør Ring Knutstorp, lagde dagen igennem asfalt til de mange Ferrari'er, der alle var delt op i grupper. Alt lige fra 488 Spider, 458 Speciale Aperta og 599 GTO var blandt de mange Ferrari'er, der satte imponerende tider på den kuperede bane - og der bliver givet fulde omdrejninger fra de mange kørere. Den svenske verdensstjerne Per Gessle der mest af alt er kendt for at være den mandlige del af bandet Roxette - lagde også vejen forbi Autoropa Racing Days igen i år. Per Gessle er stor Ferrari-fan og har haft mange spændende modeller gennem tiden. I år kunne Per Gessle stille med arrangementets ubetingede største stjerne - en LaFerrari Aperta - med nummerpladen "OLALA". Jeg tror faktisk, at Aperta'en fik mere opmærksomhed end Gessle selv - ak ja. Autoropa havde ved årets arrangement også sørget for, at den nye smukke Ferrari 812 Superfast kunne opleves i udstillingen - og det var stor opmærksomhed, den nye Superfast fik fra de mange interesserede kunder.

Autoropa Racing Days rundede arrangementet af med et imponerende felt af biler på banen - med LaFerrari Aperta i front. McLaren P1 GTR, F40, LaFerrari, F12 TDF osv - alle indtog de banen og fik de mange tilskuere til at rejse sig på fjeldet på langsiden. Jo, Autoropa Raing Days leverede endnu engang et helt igennem imponerende arrangement, hvor der er biler man kun tør drømme om. Med årets fejring af Ferrari, så havde vi personligt nok sat forventningerne lidt højere i år, for vi havde håbet på fx at opleve Enzo, F50 eller andre klassikere på den svenske bane, men LaFerrari Aperta trak den hjem og vi er ubetinget på plads igen i igen ved Autoropa Racing Days 2018.