FERRARI F430 SPIDER

FERRONI | August 2016

 

Ferrari F430 Spider er efter min mening en af de smukkeste V8 modeller fra Ferrari nogensinde - og netop denne var i centrum, da jeg mødtes med Morten H. Andersen fra Bildrømme til en snak om Ferrari F430 Spider og firmaet Bildrømme - og ikke mindst så inviterede Morten på en tur i den potente F430 Spider.

Morten H. Andersen er en af de to ejere af Bildrømme - der må betragtes som det mest spændende firma herhjemme inden for oplevelsesture i eksklusive biler. Med en stor passion for Ferrari, er dette naturligt blevet det mest dominerende mærke i "stalden" - men der findes skam mange flere spændende mærker som fx. Lamborghini, Aston Martin og Porsche.

En af de nyeste biler hos Bildrømme.dk er netop denne fantastisk smukke F430 Spider, som der udbydes ture i, i samarbejde med firmaet Bellevue. Bilen er en 2005 model, der ved indkøb i år havde gået under 20.000 km. Bilen er udstyret med en potent V8 motor med hele 490 HK, der sparker bilen mod tophastigheden på 316 km/t på få sekunder. Det hele styres via de 6 F1 gear, der kan hægte de fleste af.

Morten H. Andersen havde fundet de bedste rammer til en snak om Ferrari og Bildrømme - nemlig bag rattet i den smukke Spider. Der er ingen tvivl om, at F430 Spider kan ydmyge dig som chauffør, hvis du tænker at tage Schumacher-kasketten på - men med fornuften placeret i højrefoden, så er det faktisk en imponerende nem bil at køre - og man er sikret en god instruktion af Morten inden afgang. For god ordens skyld skal jeg oplyse, at færdselsloven selvfølgelig skal overholdes - også selvom det kribler i fødderne, når drømmeturen i superbilen skal udleves.

Vi tog bilen med på en lang tur i Haderslev og omegn, hvor bilen blev prøvet på både landevej og motorvej. Allerede ved tryk på start-knappen er smilet på plads - lyden af den vilde V8 motor lige bag sædet er i sig selv en oplevelse - og igen undres man over, at der er placeret en radio i en Ferrari - hvem tænder for dén...? Vi glider ud i bymidten på en varm solskinsdag, så Spider-oplevsen kan nydes til fulde - og der skal ikke mange omdrejninger til før, at bilen markerer at det her er en ægte racer. Af frygt for at blive afhængig af offentlig transport, er det med en rolig hånd - og fod, at Ferrari'en føres rundt på de jyske veje, men ved tilkørslen til motorvejen, får den endelig lov til at komme ud af sit bur. Desværre er der ikke langt til at den tilladte hastighed rammes - men hvilken lyd og hvilket kick fra den kontante acceleration! Dette er noget man bliver afhængig af - ung som gammel - pige som dreng! Efter en god lang tur, får F430'eren lov til at puste ud i rolige omgivelser - og bilen bliver i stedet ramme for en masse billeder.