COPENHAGEN HISTORIC GRAND PRIX 2018

FERRONI | maj 2018

 

Kun få detaljer afslører, at billedet ikke er taget for mange år siden - Copenhagen Historic Grand Prix formår år efter år at skabe nogle fantastiske rammer omkring det historiske race, der får scenen til at ligne, at man er tilbage i de forskellige formelbiler's storhedstid. Det er fantastisk at opleve alle de klassiske biler suse ned ad langsiderne og tage hvert et sving med den fineste skarphed, men at mærke stemningen i pitten, går lige i hjertet på enhver, der elsker biler og motorløb.

Pitten er nemlig det sted, som vi hvert år drages af - og du kan opleve så mange forskellige scener i de respektiver grupper, at det bliver en historie i sig selv. I DTC-pitten arbejder de ens klædte mekanikere med det nyeste tekniske værktøj på de potente maskiner, så de bliver klar til at yde det ypperste under deres løb. I teltet tilhørende Cortina Racing oplever man en sand fornemmelse af gentleman-race. De smukke Cortina'er holder nypudset side om side og der bliver hygget, grint og fortalt historier fra langsiderne, mens gæsterne i teltet aftaler at mødes på Café Victor senere. Men der hvor man taber sit hjerte, er i det store telt for historiske formelbiler. Her mærkes en fantastisk stemning, der tager én med tilbage i historien. Side om side står de mange formelracere - pæne men ikke for fine. De er her for at gøre det, de er bygget til - at køre race. Rundt om de mange formelbiler står simple trækasser med de allermest nødvendige reservedele, oliekander og lidt brændstof i dunke. Køredragten damper af henlagt henover sæderyggen. Lyden af en hurtig motortest, kan mærkes i hele kroppen - de her maskiner er på ingen måde legetøj - og selv en Gentleman klarer sig ikke uden evner bag rattet.

Traditionen tro kan man også opleve kendte racer-stjerne til Copenhagen Historic Grand Prix. H.K.H. Prins Joachim er altid klar med sin Lotus Cortina sammen med bl.a. Oscar Davidsen Siesbye - og i år flankeret af Tom Kristensen og selveste F1-stjerne Damon Hill.

Copenhagen Historic Grand Prix er historisk motorløb for hele familien - og der er noget for enhver smag. De forskellige grupper byder på biler lige fra Volvo Amazon, Maserati formelracer og til de mest brutale DTC-biler. Med passion for Ferrari er der også altid noget at opleve hos CHGP - især i det altid populære indslag Race For Riget. For beløb på 1.000 - 2.500 kr. var det igen i år muligt at købe sig til en tur i en potent superbil og her var Ferrari også på listen over de mange mulige biler. 458 Speciale, 488 GTB, F12 TDF og ikke mindst den rå 458 GT2 fra Formula Racing med selveste Kevin Magnussen bag rattet. Race For Riget er traditionen tro afviklet i et højt tempo - både på banen og i pitten, hvor der er kort tid til passagerskift. De mange superbiler og deres dygtige kørere arbejdede hårdt i den gode sags tjeneste - flankeret af kaotisk pift fra de mange crew-hjælpere og vagternes selvtilfredse dirigeren med tilskuerne. Men resultatet blev endnu en rekord i det indsamlede beløb - 654.000 kr. kunne de mange dygtige kørere være stolte af.

Copenhagen Historic Grand Prix er måske et af de bedste byløb i verden, hvor folk med interesse for historisk motorløb præsenteres for noget af det bedst planlagte løb - både på bane, i pit og på udstillingsområdet. Der sker hele tiden noget spændende under weekendens løb - både ved langsiden, i pitten og blandt udstillerne - faktisk er det svært, at prioritere hvor man helst vil opholde sig for at få det hele med.

CHGP var endnu engang en helt igennem fantastisk oplevelse med det fineste historiske race fra øverste skuffe. Solen stod højt over Bellahøj Park og alt var som det plejer med små nye overraskelser - helt som det skal være. Copenhagen Historic Grand Prix er det perfekte byløb bygget af ildsjæle. Copenhagen Historic Grand Prix finder igen sted d. 3.-4- august 2019 på Bellahøj i København.