13 X KOENIGSEGG I KØBENHAVN

FERRONI | juli 2016

Ferroni falder på knæ for det svenske mærke og bedrager sin italienske kærlighed for en stund.

Ingen regler uden undtagelser - og her bryder vi uden tvivl gerne reglen om kun at servere italienske biler...! For det var et helt igennem imponerende syn, da hele 13 x Koenigsegg indtog de københavnske gader på en ellers helt almindelig fredag i juli. De mange potente Koenigsegg's var en del af et kunde-event - arrangeret af folkene bag Koenigsegg, som en del af kundepleje og jagten på nye potentielle kunder. Kunderne til biler i denne klasse skal forkæles - og Koenigsegg ved lige præcis hvordan.

​Koenigsegg har eksisteret siden firmaets grundlæggelse i 1994, da Christian Von Koenigsegg fik idéen til at bygge en bil i den absolutte topklasse - ikke en supercar - men en hypercar..! I år 2000 kunne den første Koenigsegg opleves på Paris Motor Show - og i år 2002, kunne den første kunde modtage sin Koenigsegg CC8S. Siden den første model blev præsenteret og til det seneste monster - den berømte Koenigsegg One:1 - som er verdens første såkaldte Megacar, med hele vanvittige 1360 HK...!

​Indtil den potente One:1 så dagens lys, kan jeg ikke påstå at jeg fandt Koenigsegg særlig interessant. Designet og bilen i helhed bæres ikke af en historik, hvor den kan fange hjertet og skabe en passion. Måske vil fremtiden ændre min påstand - men at Koenigsegg er en moderne fartbombe - det kan ingen tage fra dem. Og med Koenigsegg One:1 - er der uden tvivl skabt noget helt unikt. Designet har ramt en Le Mans stil, der klæder de gamle linjer, som Koenigsegg ikke helt har svigtet.

One:1 var desværre ikke repræsenteret i selskabet der ramte København, men det var til gengæld flere andre spændende modeller som fx Agera RS og en Edition. Når hele 13 stk Koenigsegg holder side om side, så er der ingen tvivl om, at det er et helt igennem imponerende syn - og med Agera RS i front med sin gule farve, så var jeg solgt. Med sådan et line-up midt i København, så giver det opmærksomhed fra alle - uanset interesse for biler eller ej - også af dem med en forkærlighed for italienske superbiler. Koenigsegg er en fantastisk maskine og den vil med garanti være blandt stjernerne i fremtidens hypercars "Hall Of Fame".

Fredag ankom de mange biler til København og gjorde for en stund ophold foran det eksklusive Hotel D'Angeleterre på Kgs Nytorv, hvor samtlige deltagende gæster overnattede, imens bilerne blev parkeret i en nærliggende parkeringskælder. Her kunne de mange Koenigsegg's nydes til fulde, mens de potente motorer bragede løs mellem de rå betonvægge.

​Efter overnatningen i København - dragede det eksklusive selskab videre lørdag formiddag, hvor turen gik videre mod Koenigsegg fabrikken, der ligger i Ängelholm i Sverige. De 13 Koenigsegg kørte i samlet flok gennem København og fik al formiddagstrafikken til at stoppe - svenskerne var kommet - og forlod Danmark i et eksklusivt triumftog. En Zenvo ville have gemt sig i en mørk sidegade ved dette syn - Koenigsegg er blandt verdens bedste hypercars. Jeg fortryder i hvert fald ikke min somemrflirt med det svenske mærke...!