NORDIC FERRARI OWNERS MEETING 2018

FERRONI | august 2018

 

Hvert år mødes de fire officielle skandinaviske Ferrari klubber til et brag af et arrangement under navnet Nordic Meeting. I år havde svenskerne den ærefulde værtsrolle - og der blev sat ny rekord for deltagende biler, der i år ramte op mod 120 Ferrari'er af nyere og ældre dato - og FERRONI var så heldig at være inviteret som gæst.

Fredag d. 11. maj mødtes de mange deltagere til tjeck-in på Stortorget i Ängelholm, hvor de mange fantastiske Ferrari'er stod tæt pakket med spændende modeller lige fra den smukke 275 GTB og til den nyeste 812 Superfast. Efter samlingen i Ängelholm gik turen i samlet flok videre til Båstad, hvor hele feltet samledes på Hotel Riviera Strand ved den svenske vestkyst. Hele området omkring hotellet var tæt pakket med de mange Ferrari'er, der både fyldte parkeringskælderen, gangstierne og plænen. Side om side stod de mange imponerende biler, hvor der var flere rigtig spændende biler i blandt.

Fra Danmark var der ankommet en helt fantastisk og brutal Ferrari 458 Speciale Aperta i den smukkeste gule farve, der virkelig kom til sin ret under den svenske sol. Ved siden af holdte en Ferrari 360 Challenge Stradale Cornes - der er bygget i beskedne 25 eksemplarer. Udover de nyeste modeller som fx F12 Berlinetta, 599 GTO, 812 Superfast og 488 Spider - så var der også dukket nogle fine klassikere op. Helt fra Viborg var ejeren af Prestige Cars - Hr. Kaj Bertelsen - ankommet i sin helt fantastisk smukke Ferrari 275 GTB. Smukkere og mere imponerende Ferrari findes ikke og det må have været en fantastisk tur fra Viborg til Båstad i Sverige. En smuk blå 246 GT Dino og en gul Dino GTS var også blandt de deltagende klassikere. Af de lidt mere specielle og unikke modeller, var en Ferrari 400i Cabriolet, så der var noget for enhver smag og nok at drømme om blandt de mange deltagende biler.

Sverige viste sig hele weekenden igennem fra sin fineste side - solen skinnede fra en blå himmel og temperaturen tillod at køre med taget nede på Spider-modellerne. En gruppe på 12-14 danske deltagere havde også fundet vej til Sverige for at deltage i det store nordiske møde. Både Norge og Finland deltog i et mindre antal biler. Svenskerne stillede selv med et stort antal deltagere, der alle var yderst gæstfrie - og delte med stor interesse ud af spændende viden omkring deres passion for de fantastiske biler. Efter sigende findes der omkring 1300 Ferrari'er i Sverige - flere personer ejer mere end et eksemplar, men der havde nemt været plads til mange flere deltagere og biler til hyggeligt fællesskab.

Lørdag begav de mange deltagere sig ud på kortere eller længere køreture i det smukke svenske landskab - og mange var tilmeldt det eksklusive besøg hos Koenigsegg, hvor der var arrangeret rundvisning på fabrikken i mindre grupper. Koenigsegg-fabrikken ligger diskret gemt bag en lille skov ned mod Ängelholm flyveplads ved det gamle flymuseum - og for de lokale beboere i den lille svenske by, var der massere at se på dagen igennem med de mange ankomne biler - Koenigsegg's stolte våbenskjold var for en stund truet af de mange stejlende italienske heste.

Lørdag aften var der arrangeret stor gallamiddag for de mange deltagere på et andet hotel ikke langt fra udgangspunktet i Båstad - og dette blev afslutningen for dette års Nordic Ferrari Owners Meeting. I 2019 overtager Norge den eksklusive værtsrolle og byder velkommen i Stavanger. I 2020 vil Danmark igen byde velkommen til et nyt Nordic Meeting - og det bliver med garanti et kæmpe brag af en Ferrari-fest - også for dig, der ikke ejer en Ferrari, men blot ønsker en kæmpe oplevelse med din store passion. Tak for i år til den Svenske Ferrari Klub.