ØRESUND RUNDT 2017

FERRONI | august 2017

 

Traditionen tro mødes de to klubber - Ferrari Owners Club Denmark og Ferrari Owners Club Sweden til arrangementet Øresund Rundt. I år var den svenske deltagelse større end nogensinde og det var et imponerende felt, der lagde vejen forbi Formula Automobile. Lige omkring 10 danske biler gjorde dem selskab ved ankomsten til Formula Automobile og et felt på mere end 50 Ferrari'er satte Allerød i stå for en stund.

Det årlige arrangement Øresund Rundt er i sin tid startet ud hos den svenske klub, der gennem flere år har taget turen langs den svenske og danske kyst mod Øresund. Efterhånden som de skandinaviske klubber har fået tættere kontakter, har deltagelsen fra den danske klub været øget. Igen i år havde den svenske klub lagt en smuk rute langs den svenske kyst op mod Helsingborg. Ved ankomst til Helsingør var næste destination Formula Automobile i Allerød, der stod for frokosten for det store felt. En lille gruppe fra FOCD sluttede sig til og bød de svenske venner velkommen.

Hele pladsen foran Formula Automobile var fyldt til bristepunktet og det samme med vejen foran det store bilhus. I år var der mange spændende modeller, der havde fundet vej til Formula Automobile. 458 Speciale Aperta, 488 GTB, 412 og mange flere var blandt de deltagende biler. Flere både børn og voksne fik hurtigt øje på det store selskab ved den kendte Ferrari-importør og lagde vejen forbi til et kig på de mange imponerende drømmebiler. En enkelt lille fyr på bare 5 år var så heldig, at få lov til at sidde bag rattet og drømme i en unik Ferrari 360 Spider med standard H-gear. Som kvittering for den store oplevelse fandt den lille fyr den pæneste sten i lommen og gav den til ejeren som tak for den store oplevelse.

Efter frokosten i Nordsjælland indtog de mange Ferrari'er igen vejene og i samlet flok satte de kursen mod København, hvor hele det store flet skulle på en planlagt rute gennem byen. Efter en hurtig sightseeing satte feltet igen kursen mod tunnelen og Øresundsbroen - og hvem ville ikke gerne have nydt lyden af de mange Ferrari'er gennem tunnelen. Den svenske Ferrari-importør og forhandler, Autoropa var næste mål, hvor de mange deltagere skulle på en kort rundvisning i det smukke og imponerende showroom i Malmö. Som afslutning på årets store arrangement Øresund Rundt, var der planlagt en lækker middag i toppen af Turning Torso.

Ingen tvivl om, at årets tur omkring Øresund var en kæmpe succes - ikke mindst takket det overraskende tørre vejr på denne smukke dag sidst i august. Vi glæder os allerede til næste års tur omkring Øresund.