SUPERCAR DAY

FERRONI | august 2016

Der var superbil-fest for alle pengene på Sjællandsringen, da Supercar Day for første gang samlede nogle af verdens lækreste superbiler til et imponerende bilshow med både udstilling og banekørsel. Ferroni gæstede det  nyskabte event på en dag med høj sol og masser af hestekræfter.

Supercar Day indtog lørdag d. 27. august Sjællandsringen for første gang - og det blev en bil-fest på allerhøjeste niveau. Det er teamet fra Sportscar Rental Danmark, der står bag Danmarks nye bilshow, Supercar Day - med hjælp fra bl.a. Strøjer samlingen og Global Car Leasing - et arrangement der ikke er set lignende før herhjemme. 

Supercar Day havde til dagen samlet nogle af de mest eksklusive superbiler, der alle stod side om side i de mange udstiller-telte - præsenteret af både private, leasing-selskaber, importører og enkelte producenter - et imponerende line-up der blæste os bagover fra start af. Lamborghini Aventador SV, Mercedes Benz SLR McLaren, Koenigsegg, Bentley Bentaya, Ferrari 488 Spider, Lamborghini Huracan og mange mange flere var blandt de biler, der alle stod på pladsen ved Sjællandsringen. Her var på alle måder biler for enhver smag. Biler der er i denne klasse skal opleves på tætteste hold - og det kunne man selvfølgelig til Supercar Day. Alle biler stod udstillet, så både voksne og børn kunne komme helt tæt på og nyde drømmebilerne til fulde - og de mange udstillere var ikke sene til at invitere heldige gæster til at side bag rattet for en stund og drømme i en duft af eksklusiv læder.

Supercar Day havde sørget for et spændende program hele dagen igennem og der var spænding på banen allerede fra start af. På banen kunne opleves alt fra et hæsblæsende rallyshow, Lamborghini showrun, imponerende hypercars side om side, jagt på banerekord - og ikke mindst en ægte F1'er af ældre dato og en Aston Martin direkte fra Le Mans banen. Fantastisk oplevelse at se og høre de mange eksklusive biler strække ud på banen.

Der er ingen tvivl om, at arrangementets sværvægtere var dem der fik mest opmærksomhed på banen. Koenigsegg, Bugatti Veyron, Lamborghini Aventador Roadster og den vanvittige hurtige Bac Mono indtog banen i bedste stil og gav publikum en oplevelse fra den fornemmeste klasse. Trods Sjællandsringen begrænsede størrelse og kørernes respekt for de eksklusive og dyre biler, så blev der sluppet "heste" løs på langsiden - og den fantastiske lyd fra de mange forskellige køretøjer fik gang på gang hårene til at rejse sig.

Ferrari var ikke dagens mest dominerende mærke, men dog kunne både en F430 Scuderia, 360 Challenge og en 360 Challenge Stradale indtage banen af flere omgange - bl.a. med den benhurtige racerkører, jurist og blogger, Isabelle Ingves - der viste, hvordan mere end 400 italienske heste skal tøjles. Senere på dagen slog en kendt deltagere fra Sportscar Event sig til med sin 488 Spider og 458 Speciale. I udstillingen kunne Ferrari-folket nyde den smukke røde 488 Spider, den labrador-venlige FF og ikke mindst en ombygget 360 Modena der lever under dække af en 360 Challenge Stradale.

Det var første gang at man kunne opleve arrangementet Supercar Day i Danmark - og med det kunne man måske godt forestille sig, at enkelte ting kunne være gjort anderledes - men sådan forholder det sig på ingen måde - tvært imod. Supercar Day serverede det allerbedste fra øverste skuffe og som gæst fik man hele tiden oplevelsen af, at folkene bag Supercar Day har ville lave det bedste event - uden at gå på kompromis med noget. Det var tydeligt dagen igennem, at der blev arbejdet hårdt i kulisserne for, at køre succesen i hus med både banekørsel samt servicere de mange gæster. Jeg sider kun tilbage og håber på et Supercar Day version 2017.