AJ Tanken

AJ Tanken

Hver weekend i sommerhalvåret samles bilentusiaster på den smukke tankstation designet af Arne Jacobsen - få historien om den berømte tankstation og oplev stemningen.

 

I 1937 opførte benzinselskabet Texaco den smukke tankstation på Kystvejen 24 i Charlottenlund ved Skovshoved havn. Arne Jacobsen blev valgt til at designe dét, der skulle være Texacos fremtidige vartegn for tankstationer verden over, men samarbejdet rakte desværre kun til denne ene station, der blev opført på en af de i dag dyreste og bedste lokaliteter direkte til Øresund. Stilen var funkis - og stationen blev beklædt med hvide Meissner-fliser hele vejen rundt. Den hvide mur indrammede området, hvor bl.a. der var adgang til vaskehal. Den store ikoniske paddehat fungerede som ly for Texacos klassiske røde benzinstandere. Den store paddehat siges at have givet inspiration til den berømte stol "Myren" fra 1952.

 

I 1986 valgte man at frede den smukke tankstation, der hurtigt blev kendt som "AJ tanken" eller "paddehatten". I 2002 gennemgik tankstationen en gennemgribende udvendig renovering - og i 2013 en indvendig ombygning for etablering af Olivers Garage, der i dag fungerer som ishus og café. Aj tanken er i dag stadig en fuldt fungerende tankstation.

 

Men sin ikoniske historie og fremtoning er Aj tanken i dag et berømt og attraktivt sted for bilentusiaster. Hver weekend i sommerhalvåret mødes alt lige fra de smukkeste klassiske biler og til de dyreste og mest brutale superbiler ved Olivers Garage. Der sparkes dæk, deles erfaringer og snakkes biler - historien lever stadig med den smukke AJ tank.

 

Oplev det store galleri med billeder fra besøg på AJ tanken.