Ferrari Scuderia 16M Spider

Qui officia deserunt mollit anim id est laborum. Sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est vitae sapien pellentesque.

Ferrari Scuderia 16M Spider

Denne Scuderia 16M Spider for tænderne til at løbe i vand.

20. september 2019

 

I 2008 sikrede Ferrari sig den 16. sejr i konstruktørernes mesterskab i Formel 1 - og for at fejre dette skabte Ferrari den fantastiske Scuderia Spider 16M i 499 eksemplarer. I 2009 startede produktionen Scuderia Spider 16M, og alle biler blev solgt til udvalgte eksklusive kunder.

 

Lige siden den første præsentation af Ferrari Scuderia Spider 16M - har denne været blandt mine absolutte farvorit-modeller fra Ferrari. F430 er efter min mening en af de smukkeste nyere spider-modeller - og med det rå og brutale strejf der er tilført 16M'eren, så opnår modellen perfektion. Scuderia Spider 16M besidder store dele carbon i jagten på lavere vægt end standardversionen - og samtidig er karrosseriet afstivet for at stabilisere bilen til race på bane. V8 motoren i 16M yder 510 HK og sender den fra 0-100 km/t på beskedne 3,7 sek. og stopper først når modet svigter hos chaufføren eller når topfarten er i hus ved 315 km/t. Det her er ubetinget en af de fedeste spider-versioner fra Ferrari nogensinde.

 

Dette helt fantastiske eksemplar tilhører en dansker med en stor passion for Ferrari - så det er ikke tilfældigt, at den har fundet vej til den imponerende samling. Farven på den smukke 16M har fået det eksklusive navn "Grigio Opaco" og interiøret "Blu Scurro" - for ja, interiøret har faktisk en super flot blå nuance, der står kniv skarpt til den matgrå farve. 16M'eren er udstyret med de klassiske Scuderia-hjul, der kun blev brugt til coupéen og de første 16M modeller - senere blev 16M udstyret med de lettere 5 eger hjul, der samtidig gav 16M et lidt lettere look. Dette eksemplar er bevis for, at ikke alle Ferrari'er skal være røde - jeg er i hvert fald helt forelsket i 16M.

16M

Kun 499 eksemplarer er der bygget af den smukkeste åbne Ferrari til dato. Det 16. mesterskab for konstruktørerne i Formel 1 blev hevet hjem af Ferrari - og hvilken anden måde at fejre det på end at bygge denne smukke Scuderia Spider 16M.