Ferrari Scuderia 16M Spider

Ferrari Scuderia 16M Spider

Denne Scuderia 16M Spider for tænderne til at løbe i vand.

 

I 2008 sikrede Ferrari sig den 16. sejr i konstruktørernes mesterskab i Formel 1 - og for at fejre dette skabte Ferrari den fantastiske Scuderia Spider 16M i 499 eksemplarer. I 2009 startede produktionen Scuderia Spider 16M, og alle biler blev solgt til udvalgte eksklusive kunder.

 

Lige siden den første præsentation af Ferrari Scuderia Spider 16M - har denne været blandt mine absolutte farvorit-modeller fra Ferrari. F430 er efter min mening en af de smukkeste nyere spider-modeller - og med det rå og brutale strejf der er tilført 16M'eren, så opnår modellen perfektion. Scuderia Spider 16M besidder store dele carbon i jagten på lavere vægt end standardversionen - og samtidig er karrosseriet afstivet for at stabilisere bilen til race på bane. V8 motoren i 16M yder 510 HK og sender den fra 0-100 km/t på beskedne 3,7 sek. og stopper først når modet svigter hos chaufføren eller når topfarten er i hus ved 315 km/t. Det her er ubetinget en af de fedeste spider-versioner fra Ferrari nogensinde.

 

Dette helt fantastiske eksemplar tilhører en dansker med en stor passion for Ferrari - så det er ikke tilfældigt, at den har fundet vej til den imponerende samling. Farven på den smukke 16M har fået det eksklusive navn "Grigio Opaco" og interiøret "Blu Scurro" - for ja, interiøret har faktisk en super flot blå nuance, der står kniv skarpt til den matgrå farve. 16M'eren er udstyret med de klassiske Scuderia-hjul, der kun blev brugt til coupéen og de første 16M modeller - senere blev 16M udstyret med de lettere 5 eger hjul, der samtidig gav 16M et lidt lettere look. Dette eksemplar er bevis for, at ikke alle Ferrari'er skal være røde - jeg er i hvert fald helt forelsket i 16M.

16M

Kun 499 eksemplarer er der bygget af den smukkeste åbne Ferrari til dato. Det 16. mesterskab for konstruktørerne i Formel 1 blev hevet hjem af Ferrari - og hvilken anden måde at fejre det på end at bygge denne smukke Scuderia Spider 16M.