Ferrari F355 Spider Serie Fiorano

Ferrari F355 Spider Serie Fiorano

Oplev den rå version af F355 Spider med tilnavnet Serie Fiorano.

Ved første øjekast ligner dette en standard Ferrari 355 F1 Spider, men tager man et nærmere kig på de mange eksklusive detaljer, så ses det faktisk tydeligt, at dette er et ganske unikt eksemplar. Modellen har fået tillægsnavnet Serie Fiorano og er for mange måske en ukendt model. Dette fantastiske eksemplar er netop blevet en del af den imponerende danske privatejede samling, som vi kalder "De udvalgte".

 

Ferrari 355 F1 Spider Serie Fiorano blev præsenteret ved Geneva Auto Show i 1999 - faktisk ved samme show hvor afløseren for F355 - 360 Modena blev præsenteret. Ferrari annoncerede at bygge 100 eksklusive eksemplarer af 355 F1 Spider Serie Fiorano, men der siges at være blevet bygget 104 eksemplarer. De 100 eksemplarer af Serie Fiorano var udelukket tiltænkt det amerikanske marked. Af de sidste 4 eksemplarer blev 3 leveret i Europa og 1 til Sydafrika. Alle eksemplarer der blev leveret til det amerikanske marked, blev udstyret med en serie-plade på instrumentbordet.

 

Dette eksemplar er nummer 68 af de officielt 100 producerede og bilen er for nyligt hentet hjem fra USA. Med ejerens eksklusive samling der tæller bl.a. 348 GT Competizione, 360 Challenge Stradale Scuderia Spider 16M og 458 Speciale Aperta - så finder 355 F1 Spider Serie Fiorano sin helt berettigede plads i denne eksklusive serie af nøje udvalgte modeller.

 

Den velkendte smukke farve Rosso Corsa skinner med en imponerende glans og den beige kabine giver bilen en smuk kontrast. Istrumentbordet er i sort/beige og udstyret med serie-pladen for Serie Fiorano. Rattet er beklædt med eksklusivt skind, der giver et fast greb. Kabinen er udstyret med flere carbon-beklædte detaljer - bl.a. dørpaneler, centerkonsol og på de lynhurtige shift paddles, der er placeret bag rattet. Af de 100 amerikanske leverede eksemplarer blev 76 levet med F1 gearskifte og 24 med 6 trins manuel gearskifte. Motoren er den velkendte V8 med 375 HK og 5 ventiler pr cylinder.

 

Serie Fiorano er udstyret med ægte Challenge-grill samt Scuderia shields på siden, der er med til at give et fuldendt look. Dette eksemplar har fået ændret de klassiske amerikanske side-lygter til europæisk standard for blinklys - ligesom baglygterne har fået ændret deres blinklys-funktion til europæisk standard. For at optimere Serie Fiorano blev modellen udstyret med en stivere og lidt lavere affjedring, stærkere og ventilerede bremser med røde kalibre, Competizione-styretøj samt en kraftigere anti-roll bar. Ferrari 355 F1 Spider Serie Fiorano er med sine mange eksklusive detaljer og optimeringer en helt igennem imponerende bil. Med sine bibeholdte klassiske og smukke linjer, de eksklusive detaljer og en benhård optimering af både undervogn, bremser og styretøj - en gennemført version af 355 serien.

Fiorano

Fiorano er navnet på Ferraris egen testbane Circuito di Fiorano, der blev bygget tilbage i 1972 med det formål, at Ferrari kunne teste og udvikle på deres egen bane. Hr. Enzo Ferrari boede i sit hus lige ved banen og kunne på den måde være helt tæt test og udviklingen af sine biler. Banen har gennemgået enkelte ombygninger gennem årene, men bruges stadig flittigt den dag i dag.