Nordic Meeting 2016

Nordic Meeting 2016

De nordiske afdelinger af Ferrari Owners Club mødtes i Danamark.

 

I weekenden d. 3.-5. juni samledes de skandinaviske Ferrari klubber i København til det årlige event - Nordic Meeting. Ferrari Owners Club Denmark kunne i år glæde sig over at være vært ved det imponerende event, der kunne byde Sverige, Norge og Finland velkommen til en fantastisk weekend.

 

​Ferrari Owners Club i Danmark, Sverige, Norge og Finland er med under de officielt godkendte klubber af Ferrari S.p.A. Det er et forholdsvis nyt tiltag, at de skandinaviske klubber mødes under Nordic Meeting - med hinanden som skiftende værter, men det knytter bånd blandt ejerne af verdens mest eksklusive bilmærke og skaber et stort netværk. Danmark kunne med solen højt på himlen, byde en masse Ferrari-ejere hjertelig velkommen til nogle fantastiske dage.

 

Fredag mødtes samtlige deltagere - hele 84 deltagende biler - på det eksklusive Tivoli Hotel i midten af København - og det tilstødende parkeringshus blev hurtigt fyldt på øverste etage med den mest eksklusive samling biler nogensinde. Side om side holdte de mange Ferrari'er, der kunne få både drenge og piger - store som små til, at kigge en ekstra gang med store øjne - hvilket syn.

 

V8-klassen var bredt repræsenteret i alle modellerne - men enkelte V12'er havde også fundet deres vej til København. California, 488 GTB, 488 Spider, 458 Speciale, 458 Speciale A, F430 Scuderia, 308 GTS, Testarossa og mange mange flere - de var der alle sammen - rækker op og rækker ned. Og synes man at Ferrari har en fantastisk lyd, så skulle man prøve at stå i et parkeringshus, hvor 84 Ferrari'er har gør entré - sikke en lyd! Lige fra stueplan og til øverste etage kastede samtlige Ferrari'er et brøl igennem de rå betondæk i det store parkeringshus - nogle i et niveau der aktiverede bilalarmer flere steder.


Lørdag var den helt store dag, hvor samtlige 84 Ferrari'er skulle køre gennem København og via en smuk rute langs Strandvejen - til den danske Ferrari-importør, Formula Automobile i Allerød. 

Klokken ca. 09.30 stillede alle biler op på række overfor Tivoli Hotel - og kl. 10:00 blev flaget sænket foran den første bil, der kunne begive sig ud på ruten gennem København. 84 Ferrari'er gennem Københavns gader er et syn der aldrig bliver glemt - hverken for de deltagende ejere, Københavnerne eller turisterne. Ingen tvivl om, at kopperne med morgenkaffe har klirret godt - og enkelte har hostet i deres morgen-rundstykke. 78 x V8 og 6 x V12 har ikke efterladt nogle syvsovere på deres tur gennem København. 

 

​Næste stop på ruten var hos det kendte Oliver's Garage på Skovshoved havn, hvor der i høj solskin og 27 grader, var mulighed for at nyde en is og strække benene lidt. En masse mennesker var i dagens anledning mødt op for at betragte de mange fantastiske superbiler, der kunne opleves på tæt hold. En far og hans dreng på ca. 5 år var kommet tilfældigt forbi den imponerende samling af de 84 Ferrari'er og det første sønnen råber er "Se far, en mini-gravemaskine!" - Ak ja, dér stod der en lille maskine i baggrunden - blandt et enormt antal Ferrari'er til mange millioner - man kender sin passion uanset alder.

 

Efter opholdet ved Oliver's Garage drog feltet mod Ferrari importøren i Allerød til en hyggelig frokost, hvor man igen kunne opleve de mange imponerende biler på tæt hold - og en masse lokale havde benyttet sig af denne mulighed. Efter besøget hos Formula Automobile, drog feltet igen tilbage til København, hvor resten af weekenden foregik under private forhold.