Ferrari Testarossa Spider

 

 

 

 

 

Ferrari Testarossa Spider

Richard Straman byggede 12 eksklusive eksemplarer af Ferrari Testarossa Spider - ét eksemplar er nu landet i Danmark.

 

Ferrari Testarossa Spider er blandt de smukkeste åbne Ferrari-modeller - og i dette tilfælde er det takket være Mr. Richard Straman. Ferrari Testarossa blev præsenteret under stor begejstring tilbage i 1984 ved Paris Auto Show - men det var aldrig planen, at Testarossa skulle produceres som en Spider-version. Men i 1987 gjorde Ferrari en undtagelse. I samarbejde med Pininfarina blev et enkelt eksemplar af Testarossa Spider bygget - den heldige modtager af den eksklusive Testarossa Spider, var selveste Gianni Agnelli, der i forbindelse med sit 20 års jubilæum hos Fiat modtog bilen som anerkendelse for tro tjeneste.

Det unikke og smukke eksemplar af Ferrari Testarossa Spider blev beundret af Ferrari-entusiaster verden over, men Ferrari stod fast på, at de ikke ville lade denne model producere - trods den enorme begejstring blandt Ferraris trofaste kunder. 

 

R. Straman Classic Automobile Restoration - senere Straman Coachworks - var navnet på det californiske firma der siden 1969 med Richard Straman i spidsen, stod bag et utal af ombygninger af amerikanske og europæiske biler fra coupé'er til cabriolet'er. Straman var mesteren inden for disse gennemførte ombygninger, der startede med amerikanske modeller, som de store bilproducenter i Detroit ikke selv havde råd til at producere. Fra 1969-1976 var de eneste cabriolet'er på det amerikanske marked europæiske - "When Detroit got out of the business - I knew it was time for me to get in!" - Richard Straman. Dette blev startskuddet på Stramans store cabriolet-eventyr. Et stort antal biler kom gennem Stramans værksted, hvor de med specielt udviklet værktøj gennemgik ombygningen fra coupé til cabriolet. Alt lige fra Cadillac, Bentley, Mercedes, Honda og Nissan fik skåret taget af, afstivet karosseriet og designet nye smukke linjer med den nye monteret kaleche. Det var uundgåeligt, at Richard Straman ikke også skulle lægge sine hænder på diverse Ferrari-modeller allerede tidligt i sin karriere. Første Ferrari blev en 275 GTB, der på smukkeste vis blev omdannet til en 275 Spyder. Siden har Ferrari-modeller som 365 GTB, BB512, 400i, 550 Maranello og 456 GT undergået Stramans fantastiske ombygning fra coupé til cabriolet. Men smukkest af dem alle blev Testarossa Spider. For de 12 amerikanske kunder, der valgte at lade deres fabriksnye Ferrari Testarossa ombygge, var det dog ikke uden omkostninger - i 1987 kostede en ny Testarossa omkring $100.000 - og dertil kom der så yderligere $40.000 for ombygningen hos Straman.

 

Dette eksemplar af Testarossa Spider er 1 af kun 12 producerede eksemplarer fra Richard Straman - og kun 2 af dem blev i farven Nero. Denne Testarossa Spider blev bygget i Nero/Tan og det andet eksemplar i Nero/Nero. Sidstnævnte Testarossa Spider optrådte i en eksklusiv Pepsi-reklame med intet mindre end Michael Jackson bag rattet i flere scener.

 

Denne Ferrari Testarossa Spider blev af den nuværende ejer erhvervet via en auktion hos det verdenskendte auktionsfirma RM Auction. Testarossaen har levet det meste af sit liv i det solrige Californien og har med garanti kørt utallige ture på Pacific Coast Highway. En af de tidligere ejere skiller sig dog ud - den verdenskendte sanger Jay Kay, der er passioneret samler af italienske superbiler. Inden bilen kom til Danmark, gennemgik den en større renovering af kabine med alt fra komplet skift af læder på sæder, døre og instrumentbord, tæpper i hele kabinen, ny kaleche samt tonneau cover. Den originale sorte lak fremstår flot, når man tænker på den hårde californiske sol - men den nye danske ejer har også købt Testarossa'en med henblik på at bruge den. I dag står den utroligt smukke Ferrari Testarossa Spider med danske nummerplader på - klar til at trille ud i den danske sommer og lade sin fantastiske V12 motor få de omdrejninger den sukker efter. I forbindelse med fotograferingen inviterede ejeren på en tur i den smukke Ferrari Testarossa Spider - og sikke en tur! Når der serveres lidt omdrejninger til V12-motoren, så kører den som en drøm med kniv-skarpe gearskift, perfekt afstemt undervogn og en fantastisk lyd fra V12-motoren, der ligger helt tæt op ad ryggen på kabinen. På Ferroni.dk elsker vi denne Ferrari Testarossa Spider - Richard Straman formåede at lave et mesterværk med de smukke linjer til Spider-modellen. Og nej - det var aldrig helligbrøde at lade Ferrari Testarossa ombygge til Spider-version - Ferrari og Straman beviste begge, at Testarossa indeholdte generne til at blive en af Ferraris flotteste Spider-versioner. Men Richard Straman byggede den smukkeste...!

 

Et stort tak til den danske ejer for at dele sin passion og stille denne fantastiske Ferrari Testarossa Spider til rådighed.

 

Ferrari Testarossa Spider Straman:

 

ID: 1/12 producerede - heraf 1 af kun 2 sorte.

Motor: 4,9L - V12 - 5 gear.

Effekt: 390 HK

Topfart: 300 km/t

Richard Straman

Alt lige fra Mercedes, Bentley og Honda er blevet omdannet fra coupé til cabriolet i Richard Stramans værksted - men Ferrari Testarossa Spider er ubetinget noget af det smukkeste, Straman har skabt.