Ferrari 360 Challenge Stradale Spider

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ferrari 360 Challenge Stradale Spider

Dette er modellen, Ferrari aldrig fik bygget - men en passioneret samler og den engelske Youtuber Scott Chivers realiserede dét, der viste sig at blive et omfattende projekt.

 

Ferrari F355 Spider Serie Fiorano - Scuderia 16M Spider - 458 Speciale Aperta og 488 Pista Spider. Dette er den limiterede serie af Ferraris åbne og brutale V8 modeller - men der manglede én - Ferrari 360 Challenge Stradale Spider. Ferrari lod desværre aldrig denne model realisere, men den ville have haft en uvurderlig anerkendelse blandt verdens Ferrari-samlere.

 

Den private samler har en stor kærlighed til 360 Challenge Stradale  - og med en helt fantastisk samling der tæller F355 Spider Serie Fiorano, Scuderia 16M Spider, 458 Speciale Aperta og 488 Pista Spider, så blev 360 Challenge Stradale Spider den manglende model i den eksklusive række. Men hvad gør man, når man ønsker at realisere et projekt om en Ferrari, der ikke eksisterer - og kan det overhovedet lade sig gøre. Den passionerede samler kontaktede sin gode ven Scott Chivers - kendt som Youtuberen Ratarossa. Hvis nogen skulle kunne realisere projektet, så var det Scott. Scott Chivers er en engelsk Youtuber, der er kendt for at være daily driver af en Ferrari 360 Challenge Stradale, men også indhaver af en Ferrari Testarossa Spider i "rat look" - heraf navnet Ratarossa. Scott er tidligere IT-mand og helt autodidakt, når det handler om hans fantastiske evner indenfor Ferrari-viden og evnen til at opbygge og holde sine Ferrarier kørende.

 

Den passionerede samler fortalte Scott om sit projekt og drømmen om en Ferrari 360 Challenge Stradale Spider. Planen var, at finde et godt eksemplar af en Ferrari 360 Spider og så bygge den op med de mange krævende originale dele for at skabe en ægte Challenge Stradale Spider. Det umiddelbare problem var, at priserne på originale dele til Ferrari 360 Challenge Stradale er urealistiske høje - hvis de overhovedet kan skaffes. Et hurtigt opslag på Ebay viser, at et enkelt sidespejl til 360 Challenge Stradale koster omkring 42.000 dkk. Med udgangspunkt i det prisleje for originale dele, kunne projektet hurtigt blive økonomisk urealistisk. Den passionerede samler havde et andet forslag. Hvad hvis man fandt et godt eksemplar af både en 360 Spider og en 360 Challenge Stradale og så lavde en komplet tranformation af de to biler - resultat en 360 Challenge Stradale Spider og en 360 Modena. Scott Chivers var stille et par sekunder og svarede - "Det kan godt lade sig gøre i praksis!" - næste spørgsmål - ville Scott påtage sig den opgave - "ja!" To måneder var den umiddelbare vurdering for at fuldende projektet - det blev til otte måneder.

 

Her er den så - Ferrari 360 Challenge Stradale Spider. Smuk og brutal på samme tid - alt det som man kunne forestille sig - og mere til. Hr. Enzo Ferrari ville have været stolt.

 

At lave en komplet transformation af to biler - pånær karosseriet er så omfattende, at dette aldrig ville kunne beskrives i den artikel - og det ville heller ikke være fair overfor det enorme og helt igennem fantastiske arbejde, Scott Chivers udførte for at realisere tilblivelsen af en Ferrari 360 Challenge Stradale. Så har du ikke allerede fulgt Scotts arbejde omkring 360 Challenge Stradale Spider, så skal det opleves gennem de mange videoer på hans Youtube-kanal - Ratarossa.

Ratarossa

Scott Chivers er manden bag Ratarossa - navn efter hans "Rat Look" Ferrari Testarossa - og er ligeledes manden der skabte den smukke Ferrari 360 Challenge Stradale Spider til den passionerede samler. Følger du ikke allerede Scott på Youtube, så skynd dig ind og tryk abonner på hans kanal - og her kan du opleve samtlige videoer fra projektet om 360 Challenge Stradale Spider.

Foto: Ratarossa.com

Oplev Ratarossa