Ferrari Scuderia Spider 16M

Ferrari Scuderia Spider 16M

Scuderia Spider 16M tager titlen som den smukkeste Spider.

 

Scuderia Spider 16M blev produceret i anledningen af Ferraris 16. sejr i konstruktørernes mesterskaber i 2008 - og den må siges, at være noget nær det fuldendte både teknisk og designmæssigt. Scuderia Spider 16M blev produceret i en begrænset serie på kun 499 eksemplarer. F430 er i sig selv en utrolig smuk model, men med Scuderia versionen, er bilen skubbet et skridt videre. Motoren er en V8 med 510 HK der med en reduceret vægt på knap 100 kg i forhold til standard F430 Spider, kan sætte de fleste V8 Ferrari'er til vægs.

 

Denne 16M'er blev leveret i den samme smukke farve som ejerens tidligere Scuderia - og med solskin som på denne dag, så står bilen helt imponerende flot. Inden afgang skal taget naturligvis af, så der er fuld nydelse, når V8-motoren giver sit fantastiske Scuderia-brøl - og med motoren liggende lige op af ryggen, så føles det som at sidde på en afyringsrampe.

 

Selvom 16M er en optimeret udgave af en standard F430 Spider, så kan bilen nydes ved lave omdrejninger. Det får Scuderia 16M til at minde om et listende rovdyr klar til angreb. På turen gennem midtbyen triller vi roligt afsted med gearet i "automatic" og det er faktisk en ganske behagelig bil at cruise i - men vær ikke i tvivl - denne 16M er den berømte ulv i fåreklæder og det kræver både mod og dygtighed at lege med her.

 

Der skal ikke mange omdrejninger til før, at 16M'eren viser hvem den er - og der gik ikke længe før den blev sluppet løs. Efter min mening, er Scuderia en af mest gennemførte biler i både motor og design. 16M er spækket med lækre detaljer i kabinen med alt lige fra de synlige svejsninger ved karrossen, de røde syninger i sæder og instrumentbord - og ikke mindst led-lysene øverst i rattet.

 

Da vi når ud af byen, får 16M'eren lov til at strække ud og vise hvad den kan. Vi rammer en lang landevej og med et smæk accelererer vi med en imponerende fart. 16M'eren tordner igennem de første tre gear med en vanvittig fart. Bilen indtager samtlige sving med en stabilitet, som var det en kat med alle kløerne ude. Ved tilkørslen til motorvejen får 16M'eren endnu engang lov til at vise hvad den kan - og vi rammer den tilladte hastighed i løbet af meget få sekunder. Takket være de lækre racer-sæder holdes man fast i et jerngreb, så hvert sving føles som en dans med 16M'eren. Efter en lang tur rundt i både by og land, får 16M'eren lov til at hvile ved lave omdrejninger og vi cruiser tilbage mod udgangspunktet.

 

Der er ingen tvivl om, at Scuderia Spider 16M er endnu en perfekt Ferrari - med en præcision og perfektionisme er Scuderia 16M noget af det lækreste fra øverste skuffe.

16M

Kun 499 eksemplarer er der bygget af den smukkeste åbne Ferrari til dato. Det 16. mesterskab for konstruktørerne i Formel 1 blev hevet hjem af Ferrari - og hvilken anden måde at fejre det på end at bygge denne smukke Scuderia Spider 16M.