Ferrari 360 Challenge Stradale Cornes

6 x Ferrari 360 Challenge Stradale Cornes

Hele seks eksemplarer har fundet vej til privat dansk samling.

 

Vi har tidligere haft den eksklusive fornøjelse og møde Ferrari 360 Challenge Stradale Cornes, der for mange er en ukendt model. Den smukke og eksklusive Ferrari 360 Challenge Stradale Cornes adskiller sig kun design-mæssigt fra en standard 360 Challenge Stradale, der ubetinget er en af de mest fantastiske modeller fra Ferrari nogensinde.

 

I 2004 kunne den japanske importør og forhandler af Ferrari afholde sit 25 års jubilæum - og på hvilken anden måde gør man det end, at bestille 25 unikke eksemplarer af 360 Challenge Stradale til sine udvalgte kunder. Modellerne fik selvfølgelig tilnavnet Cornes - og i samarbejde med Ferrari-fabrikken blev bilerne udstyret med identiske eksklusive detaljer. Samtlige af de 25 Cornes eksemplarer er udstyret med den klassiske smukke røde farve. Dertil er tilføjet flere unikke detaljer - mest iøjenfaldende er den hvide Challenge-grill, der tydeligt markerer, at dette ikke er en standard Challenge Stradale. Hvid symboliserer forskellige ting for japanerne - og når det gælder biler, så er hvid yderst populær. Ydermere er der tilføjet en hvid skive i omdrejningstælleren, carbon tankdæksel, carbon centerkonsol, guld-farvet bremsekalibre, carbon shift-padles, navne-plade ved baghjulet og ikke mindst Michael Schumacher's signatur på højre dør. Alle Cornes-eksemplarer blev udstyret med den originale "Tricolore stripe", som kun en mindre del af Challenge Stradale modellerne fik fra fabrikken, da ikke alle kunne se idéen med den. I dag er Challenge Stradale modeller med den stribe yderst eftertraget blandt kendere, da det blev et kendetegn for både Stradale, Scuderia, Speciale og senest Pista.

 

At kunne opleve hele 6 eksemplarer af Ferrari 360 Challenge Stradale Cornes side om side - og så endda i Danmark - må siges, at være yderst eksklusivt. Det er faktisk tvivlsomt, at så mange Cornes-modeller har stået side om side siden produktionen og leveringen tilbage i år 2004 - men takket være ejerens store passion for Ferrari 360 Challenge Stradale Cornes, er dette lykkedes.

 

Ejeren af samlingen har været på en intens jagt på de seks eksemplarer. Samtlige biler har haft udspring fra Japan, men enkelte af dem har gennem årene været omkring andre europæiske lande som fx England og Spanien. På nuværende tidspunkt er det tvivlsomt, at der findes eksemplarer i andre EU-lande end Danmarkmen de findes med garanti ikke i det antal her. De seks eksemplarer står nu side om side og udgør en del af en yderst imponerende privat danskejet samling, hvor kun de fineste modeller bliver håndplukket dertil.

 

Der skal ikke være nogen tvivl om, at vi elsker Ferrari 360 Challenge Stradale Cornes. De mange eksklusive detaljer der kendetegner Cornes-modellerne, har tilsammen skabt et unikt design, der både viser Challenge Stradale respekt for standard-versionen, men samtidig også tør markere sit japanske dna. Et stort tak til ejeren af de seks Ferrari 360 Challenge Stradale Cornes modeller for at bidrage til denne artikel og tilhørende galleri.

 

Motor : 3,6 liters V8 med 425 HK ved 8.500 o/min - Præstationer : Topfart på 300 km/t og fra 0-100 km/t på 4,1 sekunder

Cornes

Ferrari 360 Challenge Stradale Cornes er udstyret med nogle ret i øjnefaldene detaljer som den hvide challenge-grill og den hvide omdrejningstæller, hvilket på ingen måde er tilfældigt. Hvid er en yderst betydningsfuld farve i Japan og står for renhed. Med Challenge Stradalens runde røde baglygter i den hvide grill, kan man måske ikke tilfældigt få associationer til det japanske flag.