Tailor Made

 

 

 

 

 

 

 

Ferrari F8 Spider Tailor Made 

Den sidste Ferrari F8 Spider har forladt fabrikken i Maranello - men det blev også den smukkeste. Oplev dét fantastiske eksemplar der er skabt med Ferraris Tailor Made program.

 

Ferrari har netop leveret et mesterværk af en Ferrari F8 Spider til en dansk kunde - skabt i Ferraris yderst eksklusive designprogram, Tailor Made. Det blev den sidste F8 Spider, der trillede ud af fabrikshallerne i Maranello, men med Tailor Made stemplet blev det også den smukkeste F8 Spider, Ferrari har skabt i samarbejde med en passioneret kunde.

 

Tailor Made er Ferraris top eksklusive designprogram, hvor kun få udvalgte kunder får deres Ferrari igennem. De fleste købere af en ny Ferrari tager plads i Ferrari Atelier, der er belligende som et eksklusivt designstudie hos de officielle Ferrariforhandlere verden over. Ferrari Atelier blev skabt for at sikre den absolutte opmærksomhed på kundens ønsker om farve- og marterialevalg for deres nye Ferrari - og med Ferraris konfigurationsprogram får kunden en unik oplevelse af den ønskede Ferrari inden bestilling. I Maranello, Shanghai og New York findes Ferraris eksklusive Tailor Made designstudier, hvor få udvalgte kunder kan få designet hver eneste detaljer på deres absolutte drømme-Ferrari. Det første Tailor Made studie åbnede i Maranello i 2011, men efterspørgslen på at få sin nye Ferrari igennem det eksklusive designstudie var så stor - især fra kunder i Asien - at man åbnede endnu et Tailor Made studie i Shanghai i 2014. Senest har man i 2019 åbnet ét mere i New York City på Manhattans Park Avenue. Ferrari udbyder hvert år kun 200-300 pladser samlet set i deres Tailor Made studier - og det er kun efter ansøgning fra kunden - og en godkendelse, at dørene måske åbnes til denne design-verden.

 

Tailor Made programmet indeholder som udgangspunkt designkollektionerne: "Scuderia", "Classica" og "Inedita". Ferraris dygtige medarbejdere i Tailor Made studierne arbejder sammen med kunden ud fra disse tre kollektioner. "Scuderia" - er for kunden med en stor passion for Ferraris verdenskendte racing-dna. Med et udvalg af carbon, kevlar, stafferinger og mere end 160 farver, så er der mulighed for at skabe den vildeste Ferrari. "Classica" - er for kunden, der ønsker et moderne design, men med historiske detaljer fra Ferraris ikoniske GT-modeller. "Inedita" - er hvor Ferrari sammen med kunden kigger ud i fremtiden og hele tiden udvikler de mange personlige designmuligheder, der skaber en helt unik Ferrari efter kundens ønsker. Bliver man tilbudt en af de få eksklusive pladser i ét af Ferraris tre Tailor Made studier, så er det ikke uden omkostninger. Når først døren til Ferraris Tailor Made verden åbnes, så kan prisen nemt øges med 20-100% af bilens oprindelige pris. Men man træder ikke ind i Tailor Made verden med et budget - man gør det med en passion.

 

Dette helt fantastiske eksemplar af Ferrari F8 Spider Tailor Made er skabt efter, den danske ejers ønsker om den perfekte Ferrari. Via den danske Ferrari-importør, Formula Automobile fik kunden adgang til Tailor Made studiet i Maranello. Lærredet for mesterværket er den smukke F8 Spider, der med sine fantastiske, skarpe og brutale linjer har efterladt en designmæssig kløft til den nye bløde 296. Ejeren havde modet til at bryde den røde tradition, og valgte den smukke hvide farve "Bianco Mille Miglia" der klæder F8'eren helt fantastisk - og fremhæver stilfuldt hver en linje i det brutale design. Den tredelte centerstribe på F8'eren er i farven "Tour de France blue" - og de to farver må siges at klæde hinanden på smukkeste vis. Den dybe blå farve går igen på F8'erens utallige carbon-dele, der ses på både frontspoiler, front hood insert, side skirts, side air splitter, rear diffuser, engine cover og engine manifold - der er på ingen måde sparet på de lækre carbon-detaljer. Kabinen i F8'eren er ligeledes fyldt med lækker blå carbon. Det er fantastisk at se, hvor meget i detaljer kunden er gået med den hvide og blå farve - der dukker hele tiden smukke detaljer op, når den imponerende F8 Spider betragtes. Gulv og måtter er fabrikeret i Ferraris nye lækre kevlar materiale "superfabric", som giver et helt fantastisk look - og de lækre sæder er monteret med et nyt lædermateriale, der heder "Ultrasuede". Det er umuligt ikke at lade sin hånd stryge over det lækre materialevalg, der dominerer hele kabinen.

 

Denne F8 Spider blev et mesterværk, der illustrerer, hvor eksklusivt og perfekt Ferrari formår at arbejde med deres Tailor Made program ud fra kundens ønsker.

Tailor Made

Kun et yderst beskedent antal kunder får deres Ferrari gennem Tailor Made programmet, der finder sted i enten Maranello, Shanghai eller New York.

Tre kollektioner er tilgængelige i Ferraris eksklusive Tailor Made program - "Scuderia", "Classica" og "Inedita". Under disse kollektioner har Ferrari i samarbejde med deres kunder skabt nogle af verdens smukkeste og mest unikke Ferrarier. Ferraris Tailor Made koncept blev især kendt for den yderste eksklusive og limiterede serie "70th. Anniversary", hvor henholdsvis F12, California T, 488 GTB, 488 Spider og GTC4Lusso blev designet med ikoniske detaljer fra Ferraris racing-historiske biler.