Direktør, købmand og iværksætter

Ole Damgaard-Nielsen

Ole Damgaard-Nielsen - med firmaet Damgaard-Nielsen Automobiler - var manden der gav danskerne mulighed for at købe det eksklusive mærke Ferrari. Ole Damgaard-Nielsen leverede biler i den absolutte topklasse af mærker som Ferrari, Maserati, Hummer, Bentley og Rolls Royce - men han var han også manden der med stor succes, introducerede mellemklasse bilen Mitsubishi for danskerne.

Læs historien om Ole Damgaard-Nielsens imponerende karriere, der har budt på alt lige fra salg af fotoartikler og til import og salg af nogle af verdens mest eksklusive bilmærker

Damgaard-Nielsen Automobiler

Ferrari, Rolls Royce og Mitsubishi

Damgaard-Nielsen Automobiler A/S med Hr. Ole Damgaard-Nielsen i spidsen blev stiftet i 1969 - og var firmaet der gav danskerne mulighed for, at erhverve sig det eksklusive italienske mærke, Ferrari. Men før de første Ferrari'er landede i Danmark, havde Ole Damgaard-Nielsen en lang og spændende karriere, der har budt på alt fra fotograf til importør af japanske mellemklassebiler - og ikke mindst import af luksusbåde.

 

Ole Damgaard-Nielsen startede som lærling i en boghandel i 1947, men det var foto som havde hans helt store interesse - og nogle år senere startede Ole Damgaard-Nielsen selv som importør af foto artikler.

Biler var en af Ole Damgaard-Nielsens andre store interesser - og i 1969 startede han sin første BMW forretning beliggende i Birkerød i Nordsjælland. Kort efter udvidede han sine bilaktiviteter med flere store BMW forretninger i Storkøbenhavn.

 

I 1986 opførte Ole Damgaard-Nielsen et imponerende showroom beliggende på adressen Hvidovrevej 75-81 i Hvidovre - designet i samarbejde med BMW i Tyskland. Samme adresse blev senere base for Danmarks første import og forhandling Ferrari, Maserati, Bentley og Rolls Royce. Derudover havde Damgaard-Nielsen Automobiler A/S også importen af de amerikanske mærker AMC og Jeep - og ikke mindst den populære mellemklassebil, Mitsubishi. På kort tid administrerede Damgaard-Nielsen Automobiler A/S over hele 34 forhandlere i Danmark og distribueringen fandt sted fra et nyt stort importcenter i Greve syd for København. Importen af Mitsubishi blev i 1984 solgt til bilkongen Bohnstedt-Petersen A/S i Hillerød. Bohnstedt-Petersen var kendt for sin store Mercedes Benz virksomhed.

 

Det var i 1987 at Ole Damgaard-Nielsen fik den helt store interesse for Ferrari, men ledelsen i Ferrari havde på det tidspunkt, slet ingen interesse i, at få en importør af det eksklusive mærke i Danmark. Så det kostede Ole Damgaard-Nielsen meget tid og en del iver for, at overbevise ledelsen hos Ferrari om, at der var et marked for de eksklusive italienske biler i Danmark. Men ledelsen hos Ferrari havde ikke særlig stor interesse i, at være repræsenteret i det lille skandinaviske land, der mest af alt var kendt for nogle alt for høje afgifter - især på biler. Men til sidst lykkedes det at få tildelt seks Ferrari'er - der alle var solgt på få måneder. Senere lykkedes det Ole Damgaard-Nielsen at få importen af Ferrari i både Sverige, Norge og Finland - en komplet skandinavisk import var en realitet.

 

Trods den eksklusive status og de høje priser, så fik forhandlingen af Ferrari en solid fremgang - og snart voksede forretningen med alle sine eksklusive mærker ud af lokalerne på Hvidovrevej i Hvidovre.

 

På adressen Bjarkesvej 3 i Allerød opførte Damgaard-Nielsen Automobiler A/S et imponerende showroom med import og salg - samt service-afdeling og salg af reservedele. Det moderne og eksklusive showroom i Allerød blev hurtigt døbt "Bilhusenes Sorte Diamant" - da det med sin eksklusive sorte granit facade havde en lighed med Den Sorte Diamant i København. Mere end 20 år blev det til som eksklusiv importør af Ferrari og Maserati i Danmark. I 2006 solgte Ole Damgaard-Nielsen importselskabet til erhvervsmanden, Johnny Laursen.

 

I dag drives den danske Ferrari-import og forhandling under navnet Formula Automobile A/S - firmaet flytter i 2016 fra Allerød til Lyngby.

Showroom på Hvidovrevej